Posrednik u prodaji turističkih aranžmana - SUBAGENT


 

Putovanje Amsterdam 2023

 


Zašto Amsterdam putovanje? Pa, zato što je ovo grad sa istorijom dužom od 800 godina, ukrašen čuvenim kanalima i kaldrmisanim ulicama. Bez obzira na to da li ćete se odlučiti da krenete na krstarenje jednim od 165 rečnih kanala ili da se bliže upoznate sa lokalnom arhitekturom (tako što ćete, na primer, posetiti impresivnu zgradu Glavne železničke stanice iz 19. veka), obilaženje ovog grada je zaista jedinstveno iskustvo.


Tome dodajte i mesta koja će ljubitelji umetnosti i istorije obožavati, jer biće u prilici da vide neke od najpopularnijih muzeja u svetu, poput onog posvećenog Vinsentu Van Gogu ili Kuće Ane Frank.


Holandija ili Nizozemska kako je još zovu, nalazi se ¾ ispod nivoa more, a zemlja je oteta od vode snagom vetrenjača. Amsterdam je nastao kao ribarsko naselje na nasipu oko reke Amstel po kojoj je i dobio ime. U XVII veku bio je pod španskom vlašću, ali je revolucijom pod Vilijemom Narandžastim, grad oslobođen. U to vreme, grad je bio trgovačka prestonica ove velike kolonijalne sile. Taj period se naziva “Zlatnim dobom Amsterdama”, ali i zlatnim dobom holandskog slikarstva.


AMSTERDAM sa noćenjem u Pragu i obilaskom Minhena
Minhen-Amsterdam-Zaanse Schans-Ševeningen-Roterdam-Prag
21.04.2023. – 29.04.2023.
9 dana / 4 noći – autobusomPaket aranžman – prevoz, smeštaj 4 ND hotel , panoramsko razgledanje grada Minhena , Amsterdama i Praga


1. dan: JAGODINA /BEOGRAD 21.04.2023.
Sastanak grupe ispred hotela” Jagodina” u Jagodini . Polazak u dogovoreno vreme ( popodnevni časovi). Nastavak putovanja i noćna vožnja preko Hrvatske, Slovenije, Austrije i Nemačke, sa usputnim pauzama.


2. dan: Minhen 22.04.2023.
Dolazak u Minhen u prepodnevnim satima. Sledi panoramsko i pešačko razgledanje grada koji je vekovima bio prestonica bavarskih kraljeva: Siegestor – Trijumfalna kapija, Hofgarten, Trg Odeon, Karlov trg, Bogorodičina crkva, glavni gradski trg, Marienplac, stara i nova gradska većnica, gradski zvonik i čuveni sat Glokenšpil, pijaca Viktualienmarkt... Slobodno vreme do polaska za Amsterdam, 9h (tehnička pauza). Preporučujemo vam da probate čuveni bavarski specijalitet - kobasice i pivo i posetite poznatu pivnicu HB. U večernjim satima polazak za Amsterdam. Noćna vožnja do Holandije sa usputnim pauzama.


3. dan: Amsterdam 23.04.2023.
Dolazak u Amsterdam u prepodnevnim satima. Pešačko razgledanje grada u pratnji vodiča, gde ćete uz zanimljive priče, obići najznačajnije gradske lokacije: Rijks muzej, Leidsplein trg, pijacu cveća Bloemenmarkt, Mun toranj, Rembrantov trg, Dam trg, Kraljevsku palatu, Staru crkvu, crkvu Svetog Nikole, Red Light Districkt. Slobodno vreme. Smeštaj u hotel u popodnevnim satima. Noćenje.

4. dan: Amsterdam  24.04.2023. MALA HOLANDSKA TURA (FAKULTATIVNO)
  Doručak. Nakon doručka mogućnost odlaska na poludnevni fakultativni izlet Mala holandska tura, koji obuhvata obilazak vetrenjača, radionicu klompi, muzej sireva. Odlazak autobusom do Zaanse Schanse – tradicionalnog sela i muzeja na otvorenom.( https://www.dezaanseschans.nl/ ) Ovde možete videte najlepše primerke vetrenjača u Holandiji, manufakturnu radionicu klompi – koje su tradicionalni holandski proizvod kao i tradicionalnu holandsku fabriku sireva, gde ćemo degustirati najrazličitije ukuse ovog proizvoda. Mogućnost kupovine sireva. Sledi vožnja do ribarskog sela Volendam. Ovo živopisno mesto poznato je po brojnim radionicama klompi, morskim specijalitetima, ukusnoj haringi i prelepoj promenadi.  Slobodno vreme za uživanje u kafićima ili malim restoranima uz more i kupovinu suvenira. Povratak u Amsterdam. Noćenje.


5. dan: Amsterdam 25.04.2023. VELIKA HOLANDSKA TURA (FAKULTATIVNO)
Doručak. Slobodan dan u Amsterdamu ili odlazak na fakultativni  izlet  Velika holandska tura, koji obuhvata Hag, Ševeningen, Roterdam. Prvo ćemo obići Ševeningen – najpoznatije kupalište na Severnom moru.http://www.scheveningenbeach.com/ Slobodno vreme za šetnju  dugačkom peščanom plažom. Nastavak vožnje do Haga, grada koji je sedište kraljevske porodice, treći grad po veličini u Holandiji. Šetnja do zgrade holandskog parlamenta i gradskog središta. Slobodno vreme za obilazak i šoping. Zatim obilazimo Roterdam sa svojom modernom arhitekturom. Roterdam, “grad feniks”, centar je moći i jedna od najvećih luka na svetu. Obilazak grada: luka, Svetski trgovinski centar, Euromast toranj, Kijkskubus. Sledi slobodno vreme.U popodnevnim časovima povratak u Amsterdam. Slobodno vreme.  Noćenje.


6. dan: Amsterdam 26.04.2023. Amsterdam
Doručak. Napuštanje hotela i pakovanje kofera u autobus. Slobodno vreme do polaska za Prag. Mogućnost odlaska do poznate fabrike dijamanata Coster Diamonds, uz mogućnost kupovine nakita po fabričkim cenama. Za ljubitelje krstarenja, moguća je i fakultativna vožnja amsterdamskim kanalima gde ćete upoznati Amsterdam iz sasvim drugog ugla. Preporučujemo da  posetite jedan od najpoznatijih svetskih muzeja Van Gogh, Rijks muzej ili muzej  Ane Frank. U večernjim časovima nasatavak putovanja ka Pragu. Noćna vožnja.


7. dan: Prag  27.04.2023.
Dolazak u Prag u prepodnevnim satima. Panoramsko razgledanje grada. Nakon toga kraća šetnja sa vodičem: Vaclavski Trg, stari trg sa astronomskim satom Orloj, Karlov most...Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Smeštaj u hotel. Noćenje.

8. dan: Prag - Beograd – Jagodina 28.04.2023.
Doručak. Napuštanje hotela i pakovanje stvari u autobus.Slobodno vreme do polaska za Beograd/ Jagodinu . Mogućnost fakultativnog krstarenja rekom Vltavom, uživanje u zvucima Smetanine „Vltave” i razgledanje mističnog Praga iz ovog ugla. Polazak za Srbiju u poslepodnevnim časovima.
 
9.dan: Beograd - Jagodina  29.04.2023.
Dolazak u Jagodinu u jutarnjim časovima.
 
CENA ARANŽMANA : 369.€
( Polazak iz Jagodine )

Cena za rezervacije do 10.02.2023.
-plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate -

NAČIN PLAĆANJA:
- Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka putovanja.
- Odlozenog placanja na čekove mozemo odobriti rate do 20.juna 2023.
- Preko računa: uz profakturu izdatu od strane agencije,
- Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA ETA TOURS-a

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
-Prevoz autobusom turističke klase (tv, audio i video oprema, klima)
-3 noćenja  sa doručkom u hotelu sa 3* u 1/2 i  1/3 sobama u Amsterdamu,1 noćenje sa doručkom u Pragu u hotelu 3*, u 1/2 i 1/3 sobama
-Razgledanja prema programu
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vođstvo puta /licencirani vodič tokom celog putovanja


CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
-Fakultativneizlete i obilaske
- Boravišnu taksu u Pragu 2 eur, u Amsterdamu 2,65eur u 1/2 sobi, 2,10 eur u 1/3 sobi
-Individualnetroškove
-Medjunarodnoputno zdravstveno osiguranje  - grupna polisa – nije obavezno,ali se preporučuje zbog sve češćih kontrola na teritoriji EU.
- Doplata za 1/1-145 eura


FAKULTATIVNI IZLETI:
-Krstarenje Amstelom – 20€
-Velika  holandska tura ( Hag + Roterdam + Ševeningen ) – 40€
-Mala holandska tura (ZaanseSchansi Volendam) – 35€
-Krstarenje Vltavom -15€


  OPIS I LOKACIJA HOTELA:
Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja. Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta www.etaturs.rs.
IBIS SCHIPHOL AMSTERDAM AIRPORT 3*
Schipholweg 181 - 1171 PK Badhoevedorp – The Netherlands
https://www.ibisschipholamsterdamairport.com/

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
• U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova.
• Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
• U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom manjih dimenzija u odnosu na standardni ležaj.
• Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
• Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja.
• Organizator putovanja, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta. Ukoliko postoji mogućnost u datom momentu u smeštajnom objektu,  putnici će dobiti vrstu kreveta (bračni, razdvojeni) po želji, sobe jednu do druge, na istom spratu itd. Agencija se trudi da izađe u susret željama putnika, no često ovakve stvari nisu izvodljive – te ih ne možemo garantovati.


CENE NEKIH OD ULAZNICA ZA INDIVIDUALNE OBILASKE (podložne su promenama, ): muzej Vinsent Van Gog – 20. €, Rembrantova kuća – 17.5 €, muzej Rijks – 22.5 €, kuća Ane Frank – 16 €, muzej Madam Tiso – 23 €,
Amsterdam Museum at the Amstel – 18.€, ; www.heinekenexperience.com Muzej Haininken Amsterdam – 21. €

Rijks muzej је najposećenija turistička atrakcija, sa 1 200 000 posetilaca godišnje. U muzeju se nalaze najbolje slike Rembrandta, Vermera, Halsa, de Hoha, Jan Stena, i stranih majstora- Rubensa, Goje, Van Dajka.


Van Gogov muzej sadrži više od 200 slika, 500 nacrta i 700 pisama poznatog majstora koji je za života prodao samo jednu sliku, a posle smrti postao jedan od najvećih slikara svih vremena.  Dela su poređana na četiri sprata, po hronološkom redu.
Muzej voštanih figura Maddame Tissaud, smešten je na trgu Dam i sadrži oko 115 figura iz holandske (Rembandt, Vilhelmina, Erazmo) i svetske (Čerčil, Kenedi, Gandi) istorije. Osim figura, interesantna je i kombinacija svetla, zvuka i specijalnih efekata, koja proizvodi specifičan ugođaj.


Haineken muzej je kompleks koji vredi posetiti, naročito ako ste ljubitelj piva. Za simboličnu cenu ulaznice, imate pravo da popijete koliko god možete piva za 45 minuta! Vodič kroz muzej objašnjava proces proizvodnje piva a možete pogledati i film o istoriji kompanije.
Vondel park je najveći gradski park nazvan po Jost van del Vondelu. Uređen u engleskom stilu, sa obiljem veštačkih jezera, livada, bio je stecište hordama hipika, a danas se u njemu nalazi jedan od najpoznatijih hostela. Gotovo 10 miliona turista poseti ovaj park svake godine.


Kraljevska palata je fascinantna građevina sa fenomenalnim reljefima. Nalazi se na trgu Dam, a konstrukcija zgrade leži na 13 000 drvenih kolaca. Odmah pored nje nalazi se Nova Crkva, predivna gotska crkva sa grobnicama značajnih istorijskih ličnosti. Obelisk na trgu oko kog se skupljaju razni likovi, predstavlja Nacionalni spomenik.


Kuća Ane Frank je najpoznatija kuća-muzej u kojoj je izložen originalni Anin dnevnik. Unutrašnjost je skoro prazna jer je sav nameštaj odnešen nakon hapšenja stanara. Nalazi se u blizini Zapadne crkve.


Vaga (De Waag) je zgrada gde se nekada merila roba koja je tovarena na brodove. Nekada je ova zgrada pripadala odbrambenom sistemu i bila je istočna kapija grada. Danas je to bar-restoran sa internet terminalima.


Šta je potrebno znati pre dolaska u Amsterdam?
Red Lights District je deo grada u blizini Železničke stanice, sa uskim uličicama od crvene cigle, gde su skoncentrisani svi poroci. Poznat je po izlozima sa prostitutkama, koje imaju zdravstveno i penziono osiguranje. Ima ih za svačiji ukus, a prosečna cena je 50€. Fotografisanje je zabranjeno! Ne rizikujte da ostanete bez fotoaparata! Dalje, u ovom kvartu je veliki broj sex – shop – ova, sa najluđim artiklima koje možete zamisliti!


Tramvaji koji voze po celom gradu, cena je 1, 60€. Najisplativija je strippen kaart, pantljičara od 15 karata koja košta 6,50€. U zadnjem delu svakog vozila nalazi se kondukter koji će vam poništiti kartu.


Bicikl je najpopularnije prevozno sredstvo. Iznajmljivanje je oko 7€ dnevno i 3€ osiguranje protiv krađe. Preporučujemo Mike’s Bikes, Kerkstraat 134.
Taksi je skup. TCA taxi: start je od 2,50€ do 3,40€ i 1,55€ do 1,90€ po kilometru.

Prodavnice rade od 10h do 18h, četvrtkom do 21h, subotom do 17h. Ulice za šoping su Kalverstraat, Damrak, Laidsestraat, Neuiwedijk… Na svakom ćošku možete pronaći supermarkete od kojih je najpoznatiji Albert Heijn. On često ostaje otvoren do 20h, ili čak 22h. Cene su 30 % više od cena u beogradskim marketima.


Na svakom koraku možete pronaći najrazličitije svetske kuhinje: kinesku, japansku, tajlandsku, indijsku, argentinsku, marokansku, tibetansku…Cena večere za dvoje je oko 20-30€. Možete jesti i na ulici: kebab sa pomfritom – 5 €, kineska – 7€, vegetarijanska – 5€…

Holandska tradicionalna jela su:
Appeltaart – torta sa jabukama, suvim grožđem i cimetom, sa mnogo šlaga.
Poffertjes – minijaturne palačinke koje se jedu sa buterom i šećerom u prahu, Vafli – kao keks, sveže spremljen kolač, ili kod Turčina u Red Lights – u…

Amsterdam je grad koji bi želeli posetiti mladi širom sveta upravo zbog legalizacije “zabranjenog voća”, zbog čuvenog piva, dobrog provoda. Sa druge strane, grad je pun istorije i mami umetničke duše da pogledaju dela Van Goga, Rebranta, posete kuću Ane Frank i Kraljevsku palatu. Prošetajte u klompama, pomirišite lale, osetite se potpuno slobodnim, jer to možete samo u Amsterdamu!

VAŽNE NAPOMENE:
NE POSTOJI MOGUĆNOST ODABIRA SEDIŠTA Agencija pravi raspored sedenja , uzimajući u obzir  starija lica , porodice sa malom decom, trudnice kao i vreme uplate. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće.
Dozvoljeni prtljag jeste 1 putna torba čija dimenzija – dužina + širina + visina ne prelazi 158cm. Maksimalna težina prtljaga je 20 kg.
Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 30 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino - partnera, organizator izleta tj. Ino - partner zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate, te se organizator ne može smatrati odgovornim za fakultativne izlete. Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta ( ino-partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplaćenih sredstava.  
Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike, ometa vozače i pratioca u poslu ili ugrožava realizaciju programa putovanja, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca. Agencija zadržava pravo krivičnog gonjenja nesavesnog putnika usled gore navedenih okolnosti.
Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska...)  
Putnici koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucujama, savetujemo da se putem internet informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu.
Predviđeni raspored privremenog zaustavljanja: zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3-4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu agencija određuje mesta za pauzu i dužinu iste. U turističikim autobusima nije moguća upotreba toaleta, putnici mogu u skladu sa programom putovanja na pauzama koje se prave ( u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) istu iskoristiti za upotrebu toaleta.


Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu….
Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos  štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik.
Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja. Agencija travel zadržava  pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.
Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike  u ceni.
Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice –pratioca.
Agencija ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize, niti je odgovorna ukoliko pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Posledice gubitka ili krađe pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave snosi putnik. U slučaju plaćenog putovanja koje nije realizovano usled neispravnosti putne isprave ili gubitka tokom trajanja  programa putovanja, putnik nema pravo na refundaciju i snosi svu odgovornost.
Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice , gotovina…), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje.
Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije.
U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme  potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i plaćanju viziranja će naknadno biti obavešteni.
Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.
Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u program.
U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
Agencija ne snosi odgovornost za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem, validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
 
Aranžman je rađen na bazi minimum 45 prijavljenih putnika.
UZ OVAJ PROGRAM VAZE OPSTI USLOVI ORGANIZOVANJA PUTOVANJA AGENCIJE
ETA TOURS OTP 119/2021 kat A od 13.10.2021.
ETA TOURS je osiguran polisom osiguranja od odgovornosti turističkih agencija za slučaj insolventnosti i odgovornosti za slučaj štete nanete putniku br. 470000054047 od 01.10.2022. do 01.10.2023., osiguravača TRIGLAV OSIGURANJE A.D.O Beograd. Visina depozita 2000€.
Cenovnik br. 1 od 11.01.2023
EG-63/2023

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:

ETA TOURS OTP 119/2021 kat A od 13.10.2021.

Amsterdam je glavni grad kraljevine Holandije. Ime je dobio po reci Amstel na čijim se obalama nalazi. Grad je ispresecan sa 40 kanala i ima 40 mostova zbog čega mnogi grad zovu Venecija na severu.

Ovaj očaravajući grad lako je istražiti na nogama, biciklu ili uz pomoć kanal-brodića. Amsterdamski Dam Square je dobro mesto za početak ture po gradu.

Ovde možete videti kraljevsku palatu I glavne shopping ulice Kalverstraat i Nieuwendijk. Pored se nalaze se Leidseplein i Rembrandtplein četvrti gde se putnici užurbano guraju i sudaraju u turističkoj euforiji. Lokalci se takođe skupljaju tu, oko pozorišta, bioskopa ili noćnih klubova i barova.

Desetak minuta šetnje od Leidsepleina odvešće vas do Museumplein-a, konglomerata amsterdamske umetnosti. Još jedna interesantna oblast je Jordaan četvrt. Sagrađena je 1612, i postala je popularno mesto za prikupljanje studenata i mladih profesionalaca. Ozloglašen De Wallen nalazi se levo od Dam skvera, na ivici kanla Oudezijds Voorburgwal i Oudezijds Achterburgwal.

Pijp je zanimljiva oblas u kojoj možete istražiti kulturnu raznovrsnost grada i ispijati lokalno pivo u mnogobrojnim pabovima.

Uži centar, koji je glavno odredište turista, se prostire izmedju kanala koji se u vidu polukrugova nižu jedan za drugim sve do kanala Spigel (Spiegelgracht) koji je granica najuzeg centra grada. Uži centrar, ili Stari grad, je mesto gde je Amsterdam osnovan, u prvo vreme kao mali ribarski gradic na ušcu reke Amstel koji se do sedamnaestog veka utvrdio kao trgovačka prestonica Evrope i kada je nastala vecina zgrada koje i sada čine njegov nezaboravni pejzaž.

Unutar užeg centra nalazi se više odvojenih delova od kojih svaki poseduje svoj specifični šarm. Najstrariji deo grada je oblast koja se pruža vec od centralne stanice, koja je za većinu turista polazna tačka za obilazak grada. Od centralne stanice se kratkom šetnjom duz avenije Damrak dolazi do najpoznatijeg amsterdamskog trga, trg Dam (Dam plein) okruzenim zgradama Kraljevske palate, Nove crkve i kolosalnom zgradom u kojoj se nalazi muzej Madam Tiso.

Muzeji su jedna od najbitnijih turističkih atrakcija u Amsterdamu ali i sam obilazak grada se moze doziveti kao poseta muzeju na otvorenom. Jedna od preporuka koju vam možemo dati je da se jednostavno prepustite uzivanju u šetnji. Krenite, na primer, od prelepih amsterdamskih trgova.

 

 

PROGRAM U PDF FORMATU
NOVI RITAM PUTOVANJA !!!

Extra Cene !  -  Pozovite nas !

035/8-223-101

  

PTP 190/2010

035/8-223-101
035/24-14-12
 
Tržni centar 'Stara Pošta'
35000 Jagodina

FaceBook Stranica

POSEIDON TOURS


Linkovi:
= Raskrsnica Linkova
Autentik Top Lista
Jagodina Smestaj Privatni Apartamni Povoljna Cena jagodinasmestaj.rs
 


Prijatelji:      Bg Linkovi      Raskrsnica      Sajtovi      Prezentacije      Web Adresar      Bg Autentik     
  Danas   90   Juče   138
Sva prava zadržana Agencija Autentik